www.goulooze.com
Aanpassings-problemen
Heeft u rouwreacties over het verlies van een dierbaar iemand of het verlies van iets anders (bijv. uw baan of uw gezondheid), dan kunnen wij u helpen! Heeft u emotionele reacties op stress.of heeft u acute stress reacties op plotselinge veranderingen in uw leven,meld u dan aan.
Emotionele reacties op stress
Omschrijving behandelvorm: Individueel, al of niet met EMDR, maar vooral met mentaliseren,dwz eigen aandeel beseffen en mogelijk hartcoherentie-oefeningen.
Gedragsproblemen na stress
Omschrijving behandelvorm: EMDR , mentaliseren, gedragsmatige adviezen.
Tijdelijke rouw na verlies, ontslag
Omschrijving behandelvorm: EMDR of gewone, eerlijke gesprekken over het verlies en wat dat betekent voor iemand.
Tijdelijke rouw na ziekte
Omschrijving behandelvorm: invoelende, luisterende gesprekken gericht op acceptatie, begeleiding door de rouw heen te komen met eventueel EMDR of RDI.
Nieuw bedrijf;andere cultuur?
Omschrijving behandelvorm: coaching gericht op een veranderings-proces met de nadruk op energie vrijmaken voor de aanpassings-funktie met behoud van eigen identiteit.

Praktijk voorbeeld


Een 52-jarige man loopt tegen een ontslag op vanwege de crisis en komt thuis te zitten waardoor o.a. ook de relatie met zijn vrouw onder zware druk komt te staan. Het echtpaar heeft ook een dochter die net gescheiden is en een zoon die een motor-ongeluk heeft gehad. Kortom, life events die allemaal tezamen komen. We spreken de man 4 keer en een sluiten de hulpverlening af met een echtpaar gesprek, het 5e gesprek en een familie-gesprek, het 6e gesprek. Beide gaan er weer tegenaan en we stellen een plan van aanpak op waar ze als gezin zich aan kunnen houden. De gemeenschaps-zin wordt bevorderd en in fases stellen we een aktie-plan op voor de man en zijn vrouw.
Hulpbijlevensvragen | Arthur K. Goulooze | Bevelandselaan 9 | 1181 JL Amstelveen | Telefoon: 020 6433422