www.goulooze.com
Conflicten
Zit u ook zo in uw maag met uw schoonfamilie, maar moet u er toch mee omgaan? Heeft al jaren een conflict met uw eigen moeder/dochter? Heeft u een familie-bedrijf waar het in rommelt? Zijn er onopgeloste familie-kwesties? Meld u aan bij ons.
Werknemer-werkgever
Omschrijving behandelvorm: mediation zowel werkgever als werknemer worden apart gehoord in een interview,daarna samen om standpunten dichter bij elkaar te brengen en escalatie en polariseren te voorkomen.
Moeder-dochter problemen
Omschrijving behandelvorm: Systemische aanpak, familie-opstellingen, sub-systemen uitnodigen en evaluatie gesprekken in de vorm van coaching.
Schoonfamilie-kwesties
Omschrijving behandelvorm: Familie-coaching en mentaliseren.
Familie-bedrijf conflict
Omschrijving behandelvorm:systemische benadering, uitnodiging van de sleutel personen van het bedrijf die betrokken zijn bij het conflict; tevens mediation en coaching van sub-systemen.
Familie-geheimen
Omschrijving behandelvorm: mediation, coaching, mentaliseren.

Praktijk voorbeeld


Twee broers melden zich aan met een erfenis-kwestie van het familie-bedrijf. Hun vader is net een half jaar geleden overleden en de schoon-dochters vechten elkaar de tent uit. Na talloze gesprekken met de notaris komt men er niet uit en het welzijn van het bedrijf lijdt er onder alhoewel de beide mannen geen psychisch lijden hebben.We spreken af eerst 2 evaluerende, adviserende geprekken met de broers, dan een afzonderlijk gesprek met de beide echtparen en dan een familie gesprek met de beide stellen samen. We stellen een aktie-plan op en analyseren de onderlinge verschillen; met systeemtherapie komen de beide schoonzussen dichter bij elkaar en zien het algemeen belang in terwijl ze eigen vetes kunnen wegzetten. Alle betrokkenen en ook de kinderen van de beide stellen die ook in het bedrijf werken, zijn er beter van geworden qua werk-sfeer, efficienter werken en minder onvrede in het bedrijf wat voorheen apert nadelig werkte ook op de andere werknemers.


Hulpbijlevensvragen | Arthur K. Goulooze | Bevelandselaan 9 | 1181 JL Amstelveen | Telefoon: 020 6433422