www.goulooze.com
Keuze-problemen
Loopt u tegen onmogelijke dilemma's aan in uw leven, moet u onmogelijke beslissingen nemen of wordt u met rigoureuze veranderingen geconfronteerd in een bepaalde levensfase? Dan kunt u bij ons terecht.
Nog een extra kind tkv carriere?
Omschrijving behandelvorm: Coaching, mediation in de vorm van meedenken in het beslissings-proces, aspecten blootleggen hierin die van belang kunnen zijn.
Al of niet emigreren/remigreren
Omschrijving behandelvorm: Coaching, mediation met nadruk op respect voor de ander en voor de keuze en doelstelling van de ander.
Onmogelijke beslissingen
Omschrijving behandelvorm: Mentaliseren, gedragsmatige adviezen, coaching en mediation
Onmogelijke dilemma's
Omschrijving behandelvorm: Dilemma's vertalen in mogelijke beslissingen m.n. vrije beslissingen of begeleiding het dilemma te laten voor wat het is en ermee kunnen leven.Coaching.
Blijven werken na komst kind
Omschrijving behandelvorm: Keuze moment op de korrel nemen, diepere achtergronden bespreken in een veilige gespreks-setting waar meerdere kanten van het probleem op tafel komen te liggen; deze aanpak is een soort mediation maar heeft ook alle elementen van een korte coaching.

Praktijk voorbeeld


Een 38-jarige man meldt zich aan voor coaching omdat zijn nieuwe vriendin, een leuke, intelligente, gescheiden vrouw met twee kinderen, niet zo goed valt bij zijn familie. De man heeft een hechte band met zijn moeder al vanaf heel vroeg en verschillende relaties zijn al uitgegaan omdat hij meer gericht is op zijn ouderlijk gezin cq op het welzijn van zijn moeder dan openstond voor een nieuw persoon in zijn leven. Nu echter is hij hevig verliefd geworden op deze vrouw en zijn gedrag gaat anders worden naar zijn ouderlijk gezin toe m.n. naar zijn moeder toe die dit ook bij hem neerlegt. Het komt tot een hevig conflict tussen zijn vriendin en zijn moeder; zijn vriendin heeft gezegd: ''of mij of je moeder?'' We spreken e.e.a. door eerst in een gesprek met de moeder alleen dan in een gesprek met moeder en de vriendin, daarna in een 3-gesprek met de klient, zijn vriendin en zijn moeder.Op de achtergrond speelde een broer die altijd jaloers was op klient en hem probeerde te dwarsbomen in het gezin. Dit hebben we als invloed kunnen elimineren. De coaching is zeer nuttig geweest, het stel kon hun beginnende relatie weer oppakken en woont nu samen.
Hulpbijlevensvragen | Arthur K. Goulooze | Bevelandselaan 9 | 1181 JL Amstelveen | Telefoon: 020 6433422