www.goulooze.com
Hulpbijlevensvragen > Keuze-problemen > Onmogelijke beslissingen
Onmogelijke beslissingen

Soms kom je in een situatie dat je een onmogelijke beslissing moet maken, of dit nu een prive beslissing is, bijv. een scheiding of het vertrek van iemand of dat het een werk beslissing is. We kunnen denken aan een directeur van een bedrijf die mensen moet ontslaan of aan een emotionele beslissing omtrent wel of niet blijven leven in het licht van een ondragelijk lijden.We nemen de opties door, inclusief de essentiele gevoelens en kijken waar er plek is voor die emoties zodat ze niet ergens vast gaan zitten in het lijf of bij de keuze a.h.w. iemand voor de voeten gaan lopen.
Deze coaching, mediation is derhalve ook preventief qua psychisch lijden, voorkomt dat er emotionele problemen gaan ontstaan na een eventueel 'verkeerde' keuze, voor zover er sprake kan zijn van een verkeerde keuze.

Praktijk voorbeeld


Een 38-jarige man meldt zich aan voor coaching omdat zijn nieuwe vriendin, een leuke, intelligente, gescheiden vrouw met twee kinderen, niet zo goed valt bij zijn familie. De man heeft een hechte band met zijn moeder al vanaf heel vroeg en verschillende relaties zijn al uitgegaan omdat hij meer gericht is op zijn ouderlijk gezin cq op het welzijn van zijn moeder dan openstond voor een nieuw persoon in zijn leven. Nu echter is hij hevig verliefd geworden op deze vrouw en zijn gedrag gaat anders worden naar zijn ouderlijk gezin toe m.n. naar zijn moeder toe die dit ook bij hem neerlegt. Het komt tot een hevig conflict tussen zijn vriendin en zijn moeder; zijn vriendin heeft gezegd: ''of mij of je moeder?'' We spreken e.e.a. door eerst in een gesprek met de moeder alleen dan in een gesprek met moeder en de vriendin, daarna in een 3-gesprek met de klient, zijn vriendin en zijn moeder.Op de achtergrond speelde een broer die altijd jaloers was op klient en hem probeerde te dwarsbomen in het gezin. Dit hebben we als invloed kunnen elimineren. De coaching is zeer nuttig geweest, het stel kon hun beginnende relatie weer oppakken en woont nu samen.
Hulpbijlevensvragen | Arthur K. Goulooze | Bevelandselaan 9 | 1181 JL Amstelveen | Telefoon: 020 6433422