www.goulooze.com
Hulpbijlevensvragen > Relatie-problematiek > Andere relatie-problemen
Andere relatie-problemen
Alle sub-systemen worden apart uitgenodigd om een inventarisering van het probleem te maken; dit kunnen prive-relaties maar ook werk-relaties zijn die niet lopen. We focussen op de meest hardnekkige problemen en lossen deze op in een beperkt aantal zittingen. Als het hele afdelingen zijn die overhoop liggen met elkaar of langs elkaar heen werken, wordt groepsgewijs gewerkt en komt de mediation het meest tot zijn recht met een meer-urige zitting.
Iedereen komt dan tot zijn recht en er wordt dan ook meer begrip ontwikkeld wat de oplossing van een conflict dichter bij brengt.Rollenspel behoort tot de mogelijkheden met evaluatie achteraf.

Praktijk voorbeeld


Een 38-jarige man meldt zich aan met het probleem dat zijn vriendin niet door zijn familie wordt geaccepteerd omdat ze te zelfstandig zou zijn, uit de Randstad komt ( de man komt uit de Betuwe-streek) en al een eerder huwelijk ( met 2 kinderen) achter de rug heeft. De man zelf blijkt nog wat afhankelijk van zijn eigen moeder alsmede van zijn oudere zus maar heeft geen psychisch lijden, noch psychische klachten. Hij houdt veel van deze vriendin maar wil niet dat hij niet meer contact met zijn familie mag hebben als hij doorgaat met deze vriendin (was de voorwaarde van moeder en zijn zus).Ik nodig dan als coach het gehele gezin uit eerst zonder vriendin en erna met vriendin in welke gesprekken we de vooroordelen weghalen en waarin ze elkaar beter leren kennen. Het dilemma voor de man is dan weggehaald en de familie voelt zich niet meer vijandig jegens de nieuwe vriendin waardoor de nieuwe vriendin ook beter tot haar rechtkomt in het voor haar nieuwe gezins-systeem.
Hulpbijlevensvragen | Arthur K. Goulooze | Bevelandselaan 9 | 1181 JL Amstelveen | Telefoon: 020 6433422