www.goulooze.com
Hulpbijlevensvragen > Relatie-problematiek > Op verkeerde type vallen
Op verkeerde type vallen

Op de verkeerde type vallen is eigenlijk een onderdeel van een partnerkeuze probleem; het patroon van een verkeerde type is herhalend dus dient ook een doel. Uit de kennis van de psychopathologie weten we dat het kan betekenen dat je iets vanuit het verleden alsnog wilt rechtzetten of onbewust wil bereiken. Deze kennis gaan we ook gebruiken bij het coachen met deze specifieke problematiek maar wel met respect voor iemand's keuze en iemand's autonomie.
Mogelijk blijkt dat het woord 'verkeerde' eigenlijk niet zo verkeerd blijkt te zijn, voor de persoon in kwestie zelf maar meer een oordeel is van de omgeving.We gaan kijken hoe hiertegen te wapenen ofwel innerlijk aansturen op correctie van de partnerkeuze.

Praktijk voorbeeld


Een vrouw begin de dertig meldt zich aan met dat ze steeds op de verkeerde type man valt; ze heeft geen psychisch lijden en er bestaat geen psychische stoornis in tegendeel, mevrouw funktioneert op een pittig hoog nivo in het bedrijfsleven alwaar ze hogelijk gewaardeerd wordt.Echter voelt ze zich niet gelukkig - op haar werk wel - omdat ze steeds valt op een verkeerde man die haar niet gelukkig maakt maar steeds op haar energie probeert mee te liften. We bespreken de overeenkomst met haar vader en binnen 3 gesprekken wordt e.e.a. duidelijk voor haar, dan hebben we nog 3 gesprekken nodig om een nieuwe oplossing met haar te bedenken.Ze weet afscheid te nemen van haar verwrongen partnerkeuze en neemt afscheid van een ideaal-beeld.


Hulpbijlevensvragen | Arthur K. Goulooze | Bevelandselaan 9 | 1181 JL Amstelveen | Telefoon: 020 6433422