www.goulooze.com
Hulpbijlevensvragen > Relatie-problematiek > Op verkeerde type vallen
Op verkeerde type vallen

Op de verkeerde type vallen is eigenlijk een onderdeel van een partnerkeuze probleem; het patroon van een verkeerde type is herhalend dus dient ook een doel. Uit de kennis van de psychopathologie weten we dat het kan betekenen dat je iets vanuit het verleden alsnog wilt rechtzetten of onbewust wil bereiken. Deze kennis gaan we ook gebruiken bij het coachen met deze specifieke problematiek maar wel met respect voor iemand's keuze en iemand's autonomie.
Mogelijk blijkt dat het woord 'verkeerde' eigenlijk niet zo verkeerd blijkt te zijn, voor de persoon in kwestie zelf maar meer een oordeel is van de omgeving.We gaan kijken hoe hiertegen te wapenen ofwel innerlijk aansturen op correctie van de partnerkeuze.

Praktijk voorbeeld


Een 32-jarige man, met een moeilijk verleden, doch hij heeft geen psychisch lijden, valt steeds in dezelfde fout met vriendinnen. Hij valt op mooie, goeduitziende vrouwen die hij met veel zorg verovert doch die hij dan gebruikt om er zelf afhankelijk van te worden en op mee te liften. Banen heeft hij steeds kort, alhoewel het hem wel lukt steeds weer een baan te krijgen, ook in deze tijd.Zijn probleem is dat hij steeds ontsteekt in woede en dan zich weer enorm uitput in excuses. We pakken dit probleem aan met de narratieve aanpak van Michael White en brengen samen met hem een verbetering tot stand binnen 5 gesprekken.Hij heeft door wat hij deed en had bovendien last van teveel 'invisible loyalty' naar het leed van zijn moeder in het verleden. We konden dit stoppen en dat gaf o.a. de verbetering.


Hulpbijlevensvragen | Arthur K. Goulooze | Bevelandselaan 9 | 1181 JL Amstelveen | Telefoon: 020 6433422